CV

Josien de Graaf Theatermaker.

Josien

De feiten:

– Ik ben geboren in Wormerveer (Noord Holland) in 1958. – Ik woon al vanaf mijn 10e in Middelburg (Zeeland) – Ruim 27 jaar geleden leerde ik Rob kennen. Met hem ben ik in 2007 getrouwd. – We hebben hier 3 kinderen gekregen. Een zoon en twee dochters. Die wonen niet meer thuis. – We hebben al heel wat katten ‘versleten’ Maar Max en Snorrie die leven nog. – Eerst werkte ik 7 jaar als leerkracht op een basisschool – Toen ging ik 7 acteren bij een kindertheatergroep in Zeeland – Daarna ging heel veel regisseren – In 1997 haalde ik het diploma Regisseur en theaterdocent aan de toneelacademie Maastricht. – Vanaf 1998 ben ik de artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland – En de laatste acht jaar werk ik op een VMBO school in Goes als dramadocent aan de theaterafdeling van de school – In 2010 kwam mijn eerste kinderboek Lotte Lawaaikind uit. Als ik de vraag moet beantwoorden: Wat is je beroep? Dan weet ik niet goed wat ik moet antwoorden.

Ik ben:

regisseur docent Drama schrijfster artistiek leidster coach mentor Als ik de vraag moet beantwoorden: Wat vind je het leukst? Dan weet ik ook niet goed wat ik moet antwoorden.

Ik vind het geweldig om:

een jeugdtheaterleerschool te runnen. om festivals te organiseren om leerlingen het vak drama te leren om heel veel te schrijven om mensen te : stimuleren, te coachen, te helpen, te belonen, een spiegel voor te houden

Ik hou van:

theater in al zijn facetten.

Ik kan niet zonder:

creatieve mensen om mij heen en creatief werk